Glasgow

Det första inlägget får handla om staden där jag bor, och kommer bo de närmsta åren framöver: Glasgow. Kanske för att det känns som att man rätt ofta, särkilt när man pratar med folk här vid släktmiddagar och med folk ute, får försvara staden. Glasgow är i vart fall väldigt fint, med två floder som rinner igenom staden (Kelvin och Clyde), fina parker, en hel del gamla byggnader (t ex universitetet, som ser ut som Hogwarts). Det är också väldigt ungdomligt, kanske tack vare alla studenter (jag har hört 60 000, men tror det är något lägre), vilket innebär att många bra band och dj:s kommer hit, och nattlivet är riktigt roligt.
 
De sista dagarna jag var där spenderade jag med att åka på flera upptäcksfärder, här är bilder från när jag (och en av mina roomies) besökte två parker på South Side. Jag har fler bilder, men de är alla på min analoga kamera och är inte framkallade än :)))  
 
Den första parken var Queens Park. Där finns det en kulle med utsikt över Glasgow:

 
(Okänd person på bänken). Det finns också en damm med ett fågelbo mitt i:
Nästa park som besöktes var Pollok Country Park. Den är enorm!!! Vi var där nästan en hel dag. Där finns det highland cattle, tennisplaner, cricketplaner, någons gamla bostad med enorma labyrint-aktiga trädgård (och en trädgård med bara bokar, varav en var jättenkel att klättra upp i, så det gjorde vi - har dock inga bilder för jag tänkte inte på att ta med väskan upp i trädet :().Det finns också ett konstmuseum. 
Här är en sån highland... tjur? Ser så mjuka och fluffiga ut. Fett mycket gulligare än vanliga kor.
En bild på mig mitt i det gröna i en av trädgårdarna. Var som ett perfekt gömställe man kunde gå in i, med träd runt omkring.
Avslutar med en bild på en gren som såg ut som en orm.
 
Det var allt för nu.
 
 
 
Glasgow, Resor | Glasgow, Resor, Skottland | |
Upp